Wanneer is het raadzaam om veiligheidsfolie te gebruiken?

Heeft uw pand ongelaagd glas? U kunt ons veiligheidsfolie laten aanbrengen volgens de NEN-EN 356 P2A norm. Uw ramen worden dan aan een kant bekleedt met veiligheidsfolie die voldoet aan deze norm. Dit voorkomt breuk en letsel door glasscherven door valschade. Het is niet de eerste keer dat een klant of een jong kind per ongeluk door een ruit heen valt.

 Tevens houdt de eerste pogingen van een inbreker tegen zodat deze wordt afgeschrikt. Door veiligheidsfolie aan 2 kanten van uw glas te monteren, wordt een sterkere waarde bereikt. Heeft uw pand geen veiligheidsglas? Het achteraf monteren van een folie is voordeliger dan uw glas te laten vervangen.

Wilt u weten hoe het eruit gaat zien?
Wij komen bij u langs en plakken eerst een proefstuk.


Veiligheidsglas of beveiligingsbeglazing heeft inbraak - of doorbraakvertragende eigenschappen. Dit omdat er een laag folie is aangebracht tijdens het fabrikageproces.

De norm NEN-EN 356 omschrijft de weerstand van glas tegen een manuele aanval. Oftewel: hoe hard moet je gooien met een stomp voorwerp bijv. een steen voordat het ruit breekt.

Hoe test men dit?

Voor de NEN-EN 356 P2A norm laat men 3 stalen kogels van 10 cm diameter in een driehoek vallen van 3 meter hoogte op horizontaal ingeklemd glas. De kogels wegen 4,11 kg per stuk. De test is geslaagd als de kogels niet door het glas komen.

Bel voor een oplossing: 06-19632984